Spesielt veteranbiltreff på Batnfjordsøra

Lørdag 7.august fra midt på dagen, vil det bli mange flotte og spesielle veterankjøretøy å beskue på Batnfjordsøra. Norges første ordinære rutebil Unic’en fra 1907, som gikk sine turer mellom Molde og Batnfjordsøra fra mai 1908 er nå ferdig restaurert av Trygve Krogsæter i Oslo, og den forhenværende rutevogn deltar denne dagen i et løp som skal gå i tilnærmet samme rute som for 113 år siden.

Bildet er lånt fra Historier.no og viser
Aarø Automobilselskaps første rutevogn, Unic modell 1907, fotografert nord for Kristiania (Oslo) på turen til Molde mai 1908. Allerede samme dag etter ankomsten hit 12.mai, gikk den sin første tur til dampskipskaia på Battenfjordsøren, som de skrev det i 1908. Johan O.Aarø er her sjåfør.

    

Unic’en kan deretter beskues i utstilling på skoleplassen sammen med 18 andre påmeldte kjøretøy, i dette arrangementet som Norsk veteranvognklubb står for. Ikke nok med dette, men medlemmene i vår lokale klubb, Nordmøre og Romsdal kjøretøyhistorisk klubb er også innbedt til å komme med sine kjøretøy til arrangementet, og de bes om å komme senest 13.30, slik at disse kjøretøyene er oppstilt før kortesjen kommer fra Molde og inntar plassen nærmest samfunnshuset.

Alle er velkomne til arrangementet som er gratis, men husk smittevernreglene også denne dagen.