Batnfjord

25 januar 2017

Batnfjord er en fjord i Gjemnes kommune, på Nordmøre i Møre og Romsdal. Navnet Batnfjorden blir ofte brukt om tettstedet Batnfjordsøra og området rundt. Batnfjordsøra er kommunesenteret i Gjemnes kommune.

Geografi og natur
Batnfjordsøra ligger omtrent midt mellom de to byene Kristiansund og Molde, og reisen tar omtrent en halv time med bil. Østover går det vei til bygdene Øre, Torvikbukt,Osmarka og Angvika. Batnfjorden er et populært turområde med Silsetfjellet og Fursetfjellet i nærheten. Området er fjellfylt, og omkransa av fjell på 700-1000 moh. Fra Batnfjorden kan du både sommer og vinter besøke de to høyeste fjellene i kommunen, Snøtind/Stortussen (1027 moh) og Harstadfjellet (1003 moh).

Offentlig transport – før og nå
Fra gammelt av var Batnfjordsøra et dampskipsanløpsted, med kai på Øren. I 1908 ble Norges første bussrute etablert mellom Batnfjordsøra og Molde ved Aarø Automobilselskap. I dag går E39 gjennom sentrum av Batnfjordsøra, som er laget som en miljøgate.  Timeekspressen mellom Kristiansund og Volda, har avgang fra Batnfjord sentrum hver time, begge veier.

kilder: Wikipedia, Store Norske lekiskon

Kommentarer er stengt