Hjem > Arrangement > Konsert med Jovan Pavlovic Trio

Konsert med Jovan Pavlovic Trio

21 februar 2017

Jovan Pavlovic Trio skal ha konsert på Batnfjordsøra, med batnfjordingen Gjermund Silset.

  • Tid: Fredag 3. mars klokka 19.30
  • Batnfjord Kulturstue
  • Bill.: kr 150,-

«Ellevill rytmelek, impulser fra mange verdenshjørner og virtuost samspill med gnistrende improvisasjoner».

I Jovan Pavlovic Trio har tre anerkjente og erfarne musikere funnet hverandre. Hver for seg er de etterspurte samarbeidspartnere på den nasjonale og internasjonale verdensmusikkscenen – sammen er de dynamitt!

Serbisknorske Pavlovic spesialskriver musikken, og trioen boltrer seg i spennet fra balkanske rytmer til argentinsk tango. Og sender muntre nikk til klassiske toner og jazz.

Pavlovic har gjennom mange år spesialisert seg i folke- og romanimusikken fra Balkan, og han har tatt tradisjonen videre med egne nyskapende komposisjoner. Når han topper laget med bassist Gjermund Silset og perkusjonist Helge Norbakken, blir resultatet musikalske opplevelser bortenfor det aller meste!

Jovan Pavlovic Trio har turnert med TrondheimSolistene i Kina, og med MIN Ensemblet i Norge. De turnerer også i regi av Rikskonsertene.

Om musikerne:

Jovan Pavlovic er født og oppvokst i Serbia, og flyttet til Norge i 1994. Han har etablert seg som en ledende musiker innen verdensmusikkscenen, og samarbeider med folke- og verdensmusikkutøvere internasjonalt.

Musikalske partnere er for eksempel Boban & Marko Markovic Orchestra (SER) og Farmers Market (NOR). Jovan ble valgt til «fylkeskunstner 2010» i Sør-Trøndelag fylke og var Artist in Residence under Transform World Music Festival i Trondheim i 2010. Han har også mottatt «Ramallahstipendet» av Trondheim kommune.

Jovan skriver og arrangerer musikk for teater, symfoniorkester, kammerensembler osv, i tillegg til at han underviser på jazzlinja i Trondheim og har stor frilansaktivitet.
Se www.jovanpavlovic.com

Gjermund Silset turnerer verden over med kontrabassen, og er med sin uttrykksfulle og groovy spillestil en ettertraktet musikalsk samarbeidspartner. Han har medvirket på over 160 plateinnspillinger i Norge og internasjonalt, og har jobbet med artister som Mari Boine, Kari Bremnes, Silje Neergaard, Sondre Bratland, Odd Nordstoga, Ingebjørg Bratland, Karl Seglem og palestinske Rim Banna. For tiden jobber han med Kristin Asbjørnsen, Jovan Pavlovic Trio, SIIDA (norsk samisk prosjekt med Georg Buljo og Ragnhild Furebotten) ,Ola Bremnes og de anerkjente Iranske søstrene Masha og Marjan Vahdat. I 2017 er han også invitert til Iran for å medvirke på et nytt prosjekt med den anerkjente kamanchespilleren Sherwin Mohajer.

Helge Norbakken er en av Norges fremste musikere og perkusjonister, kjent for sin drivende, nyskapende og personlige stil. Han jobber innenfor et vidt spekter av sjangre fra jazz til verdensmusikk . Han har samarbeidet med et stort antall norske og internasjonale artister og musikere, bl.a. Kari Bremnes, Maria Joao, Jon Balke, Jon Hassell, Karl Seglem, Sondre Bratland, Mari Boine, Terje Isungset, Erik Bye og Herborg Kråkevik. I 2013 urframførte han sitt eget verk ”OuverTüre” i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Konserten er et samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter og Gjemnes Musikkråd

Categories: Arrangement
Kommentarer er stengt